For sent til syn 

Som bilejer er du forpligtet til sørge for, at din bil synes. Synet foregår i den lokale synshal, hvor en autoriseret synsmand kontrollere at din bil lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Hvornår dit køretøj skal til syn afhænger af, hvilken type køretøj du har. For eksempel skal en almindelig personbil til periodisk syn fire år efter, at den er blevet indregistreret første gang, mens biler, der er over fire år, indkaldes til periodisk syn hvert andet år. 8 uger inden bilen skal være synet og godkendt, sender Færdselsstyrelsen en indkaldelsen til det periodiske syn digitalt via din e-Boks.

Hvis du ikke få synet bilen til tiden
Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer. Fire uger senere vil Færdselsstyrelsen, på baggrund af dataudtræk fra Køretøjsregistret, sende dig et brev med påmindelse om det manglende syn. Her vil du blive anmodet om at få synet og godkendt dit køretøj inden for 5 uger fra brevdatoen eller afmelde det i Køretøjsregistret.
Overholder du ikke denne frist på 5 uger, vil du efterfølgende modtage et bødeforelæg på 2.000 kroner for manglende syn. Får du ikke godkendt eller afmeldt dit køretøj inden for fristen i bødeforelægget, vil du efterfølgende modtage endnu et bødeforlæg på 2.000 kroner for manglende afmelding af køretøjet. En uge efter det sidste bødeforlæg, vil Færdselsstyrelsen anmode politiet om at inddrage nummerpladerne.

Kilde: Færdselsstyrelsen

Forbrugernyt
Ingen bæredygtig tun i Danmark - Test din tun 

Danske supermarkeder klarer sig forbløffende dårligt, når det kommer til tun. Der findes ganske enkelt ikke en eneste dåse tun på hylderne i de danske fødevarebutikker, som forbrugerne kan købe med hel ren samvittighed og vished om, at de har smidt en bæredygtig vare i kurven, skriver internationale…

Læs mere
Forbrugernyt
Læser du handelsbetingelserne når du shopper på nettet? 

60 procent af danskerne sætter et flueben i den lille firkant UDEN at tjekke betingelserne, når de køber varer på nettet. Det kan have konsekvenser, advarer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Vi skider på regnskovene i december 

Julen er børnenes fest og de skal forkæles. Det betyder at der bliver kastet mange millioner gaver efter børn og børnebørn. Antallet af gaver stiger for hvert år - hvilket betyder at mængden af gavepapir er større end nogensinde før. Det forholder sig sådan, at vi, i Skandinavien, bruger så meget…

Læs mere
Forbrugernyt
CEO-fraud: Overførsel af 3,5 millioner stoppet i sidste øjeblik 

Det var tæt på at blive rigtigt, rigtigt dyrt, da et aarhusiansk firma i sidste uge blev offer for såkaldt CEO-fraud. Via email modtog en medarbejder i firmaets økonomiafdeling besked fra sin chef om, at der meget hurtigt, og i al fortrolighed, skulle overføres 482.000 euro, eller godt 3,5 millioner…

Læs mere
Forbrugernyt
Mange over 60 dumper i viden om rettigheder ved netkøb 

Det er en skrøne, at nethandel kun er for unge. En rundspørge blandt ældre, der handler på nettet, viser, at seks ud af ti over 60 år siger, at de bruger flere eller væsentligt flere penge på blandt andet at købe rejser, computere og kulturoplevelser på nettet end for fem år siden. Men knap…

Læs mere
Sommer
Dyneekspertens råd til valg af sommerdyne 

Døjer du med nattesved? Her får du en stribe gode råd til, hvordan du kan mindske nattesved ...

Læs mere
Danmarks farligste dyr
Sommer
Danmarks farligste dyr 

Sommertid er lig med høj forekomst af fluer. Og både stuefluer og spyfluer transporterer så mange bakterier, at de er at regne blandt verdens absolut farligste dyr, siger skadedyrseksperten.

Læs mere
Sommer
Flest syge af campylobacter i grillsæsonen 

Blot nogle få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier er nok til at sende gæsterne fra bordet med et ulmende maveonde og senere en omgang diarré eller opkast.

Læs mere
Forbrugernyt
Kvinders køb på nettet haler ind på mænds 

Internetkøb bliver stadig mere udbredt. Siden 2009 er der kommet ca. 660.000 flere digitale købere blandt de 16 til 89-årige danskere. For fem år siden var det kun 62 pct. af kvinderne mod 69 pct. af mændene, der handlede på nettet. Andelen er nu 77 pct. for begge køn. Det betyder, at de fleste…

Læs mere
Forbrugernyt
Rekordlavt antal tilskadekomne i trafikken  

Aldrig er så få personer kommet til skade i trafikulykker som i 2015. Antallet af dræbte og tilskadekomne i alt er det laveste siden statistikkens start i 1930. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^