Mit soveværelse - min oase

Mit soveværelse - min oase 

Gør dit soveværelse til din oase - et drømmeværelse, hvor du altid kan søge hen og finde ro og balance, slappe af og lade op ...

Nu er det ikke sikkert, at du går så meget op i indretningen af dit soveværelse. Måske har værelset fået en lidt kedelig, praktisk funktion med et tøjskab, en seng og ting, du ikke lige synes at have plads til andre steder. Men hvis du her i efteråret, får lyst til at gøre noget rigtig rart for dig selv, så kan dét at indrette soveværelset, være en opgave, som du vil nyde resultatet af længe.

Du kan gøre dit soveværelse til din oase, et drømmeværelse, hvor du altid kan søge hen og finde ro og balance, slappe af og lade op. Om det skal klinisk hvidt, i douche pasteller, have pangfarver på væggene eller indrettes i mørke huleagtige nuancer, er en smagssag. Til gengæld er der en stribe generelle ideer, som kan være gode at have med i overvejelserne, når man indretter sig:



Tips til indretning af soveværelset

● Overvejelser om design og indretning
Tag dig tid til at gøre dig nogle overvejelser omkring design og indretning. Besøg en farvehandel for inspiration til farver, nuancer og tapeter, find inspiration i boligmagasiner og på nettet, tag mål af dine møbler og lav en plantegning af rum og indretning.

● Ryd ud
Ryd ud i dit soveværelse og beslut dig for, at værelset ikke længere skal bruges til opmagasinering af ting, du egentlig ikke bruger.

● Plads til alt – alt på plads
Sørg for at der er afsat plads til de ting, du vil have i dit soveværelse. Sørg for skabs- og hyldeplads til alt. Rod er anledning til irritation, ikke mindst når man skal bruge tid på at lede efter tingene. Sorter og pak sommertøj og sko ned i opbevaringskasser. Der findes et kæmpe udvalg af smukke, dekorative opbevaringskasser på nettet, som er værd at investere i, især hvis kasserne skal stå fremme.

● Det skal føles trygt og sikkert
Selvom du ved, at du har hængt dine hylder forsvarligt op, så giver det som regel en bedre søvn, at undlade, at have hylder hængende over sengen.

● Skab stemning med lys
Opnå god belysning i dit soveværelse ved at bruge flere små lamper og lyskilder, frem for en stor.

● Placering af sengen
Det kan indretningsmæssigt være fristende at placere sengen midt i rummet, men overvej om sengen, solidt placeret langs væggen, ikke vil give dig en mere tryg følelse og en bedre søvn.

● À la Feng Shui
Tilhængerne af Feng Shui anbefaler, at man indretningsmæssigt har ting stående parvist. Teorien er, at indretning med to af hver, dvs. to puder, to lamper, to lys, to blomster mv., bidrager til harmonien og roen i rummet.

Bolig & Design
Eventyrlig jul 

Der er ganske vist stadig længe til jul, men rundt omkring i netbutikkerne, har man allerede fået de første fine julenyheder hjem. Her er blandt andet den fineste julepynt i bronze og messing fra ferm LIVING, dekorative figurer i massiv træ fra The Oakmen og smukke julestjerner i papir fra House…

Læs mere
Bolig & Design
Nye tendenser: Indret luksuriøst og elegant  

Efterårets nye boligkollektioner byder på masser af inspiration til smagfuld indretning i mørke, varme jordfarver. Her bringer vi smukke eksempler på, hvordan tidens dunkle farver og nuancer bliver rammen om en elegant og luksuriøs fornemmelse, når de matches med dekadent plys og velour, gyldent…

Læs mere
Bolig & Design
Romantik til de lyse nætter 

De lange lyse nætter bliver endnu mere romantiske. Med et smukt og enkelt design leder Eva Solos fine solcellelamper tankerne hen på alt det, der udstråler hjemlig hygge og samvær i haven ...

Læs mere
Bolig & Design
Carol Lew dyreportrætter 

Vores kæledyrs unikke karakter, dyrets sind og temperament får os ind imellem til at tillægge dem nogle nærmest menneskelige egenskaber. Ikke mindst hundeejere kan ofte berette om episoder, hvor hunden agerer med noget der tilnærmelsesvist ligner fx empati, kløgt og fornuft.

Læs mere
Bolig & Design
Annonce: Fransk vintagestil  

Skab din egen smukke og stemningsfulde indretningsstil med elementer af fransk vintage, nordisk landstil og charmerende New England stil. Indret med polstrede stole, rustikke træborde, facetslebne franske kaminspejle, glasvitriner og skønne, vintageinspireret nips og brugskunst. Tilføj bløde…

Læs mere
Bolig & Design
GreenGate AW2016 

Guldfarvede metaller i den smukkeste i kombinationen med støvede blågrå og rosa nuancer. Absolut yndefuld og elegant efterår- og vinterkollektion fra GreenGate.

Læs mere
Bolig & Design
Jo flere lyskilder, jo bedre 

Med efterårets svindende dagslys, er der brug for god belysning inden døre. Bordlamper, gulvlamper, væglamper og loftlamper er ikke kun kilde til god belysning, stilfulde lamper er også prikken over i´et i det smagfuldt indrettede hjem.

Læs mere
Bolig & Design
Indret stemningsfuldt med tekstiler 

Med puder, plaider og andre tekstiler kan man hurtigt skabe ny stil og stemning. Hos vores annoncører finder du et stort udvalg af puder i alverdens størrelser og former, mønstre og farver. Fra de små, fine og dekorative, som mest er til pynt - og til de tykke, vamsede og bløde, der er gode at hygge…

Læs mere
Bolig & Design
8 idéer til indretning af entréen 

Det kan godt være lidt af en udfordring, at indrette entréen - ikke mindst fordi de ofte er små og dunkle rum. Men måske kan man lade sig inspirere lidt af de nye boligkollektioner med entrémøbler og tøjstativer i lette og enkle design, smukke spejle og enkel opbevaring.

Læs mere
Bolig & Design
Nordisk boligstil 

Den nordiske boligstil repræsenterer æstetik, enkelthed og minimalisme. Se de nyeste trends inden for skandinavisk boligdesign.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
^