Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Wagamama kogebogen
Wagamama kogebogen

Anmeldelse*****Et nyt fast food koncept med kvalitetsgrøntsager, fisk og kød som basis ...

Læs mere
God mad hver dag
God mad hver dag

Anmeldelse*****God balance mellem moderne mad og så lidt ældre klassiske opskrifter with a twist ...

Læs mere
Du er hvad du spiser
Du er hvad du spiser

AnmeldelseBåde i engelsk og dansk TV udgave tales der i den grad ned til forsøgskaninerne ...

Læs mere
Fattigrøv i farver
Fattigrøv i farver

AnmeldelseSidste nyt i fattigrøvsserien, - fattigrøv skal ikke læses som = kedelig mad, nærmest tværtimod ...

Læs mere
Årets gang i bedstemors køkken
Årets gang i bedstemors køkken

AnmeldelseMormor mad er IN og unge mennesker går sågar på husholdningsskole for at vride klejnerne på original vis. Så denne bog falder på et tørt sted.

Læs mere
Karsten Kroman
Karsten Kroman

Anmeldelse - kendt fra TVCharlie - har udgivet en lækker kogebog med den interessante titel: Den dyre/den billige/den slanke/den fede ...

Læs mere
Verdens bedste råvarer
Verdens bedste råvarer

"Fortællinger om verdens bedste råvarer" er et gastronomisk dyk ned i en verden af store smagsoplevelser - ledsaget af tips og ideer til tilberedning i køkkenet.

Læs mere
Fedt nok
Fedt nok

AnmeldelseLad det være ”smagt” med det samme: Den engelske kultkok Jamie Oliver er ikke just nogen guru blandt Vægtvogtere. Jamie elsker nemlig fløde, smør, crêmefraiche, fede oste og mayonnaise.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^