Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Lidt lækkert
Lidt lækkert

Tapas, antipasti, sushi og mezze. Glem den formelle treretters middag - tag et afslappet festmåltid af små lækkerier. Uformelt og afslappet - perfekt til gæster ...

Læs mere
Salater som hovedret
Salater som hovedret

*****Midt i sommerheden dukker årstidens perfekte kogebog op ...

Læs mere
Renæssancemad
Renæssancemad

*****

Guf for kogebogsentusiaster ...

Læs mere
Nemt, hurtigt, sundt
Nemt, hurtigt, sundt

*****

Jamie Olivers kvindelige modstykke Silvana Franco, har skrevet en helt igennem delikat bog med lækre fotos som forhåbentlig vil overbevise mange om den gode fast foods velsignelser....

Læs mere
Klassiske frk. Jensen
Klassiske frk. Jensen

*****Her er grundlaget for mormor/farmor mad ...

Læs mere
Aschehougs bog om vin
Aschehougs bog om vin

Anmeldelse*****

Grundig gennemgang...

Læs mere
Montignac-kuren
Montignac-kuren

Anmeldelse*****"Det må være den lækreste kur jeg endnu har læst om...."

Læs mere
Hvid Spiritus
Hvid Spiritus

Anmeldelse*****En herlig bog, som både giver opskrifter på drinks, kager og diverse madretter med sprit.

Læs mere
Ælle-bælle frikadelle
Ælle-bælle frikadelle

Anmeldelse***** - Ingen tvivl om at både børn og voksne her kan lære meget om gode råvarer og nydelsen ved indtagelse af samme ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^