Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Tænd på tærter
Tænd på tærter

En bog der gør det til en leg at frembringe en duftende, dejlig tærte - uanset om den skal lande på frkost-, middags- eller kaffebordet ...

Læs mere
Fere suveræne salater
Fere suveræne salater

Nu med 20 ekstra opskrifter med de nyeste spændende og sunde ingredienser, et afsnit med dressinger, nye salatformationer, nyt layout og nye flotte fotos ...

Læs mere
Frk. Jensens kogebog
Frk. Jensens kogebog

I anledning af 150-året for Frk. Jensens fødsels udgives denne reviderede jubilæumsudgave af den gamle klassiker ...

Læs mere
Frikadellebogen
Frikadellebogen

I denne bog får du 50 opskrifter på traditionelle og utraditionelle frikadeller af alle slags, og i tilgift får du opskrifter på dejligt frikadelletilbehør ...

Læs mere
Grundkøkken
Grundkøkken

I denne bog har Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk bestræbt sig på at give en verden af smag, duft og sanselige indtryk videre til dig ...

Læs mere
Drengerøvskogebogen
Drengerøvskogebogen

Til drengen der netop er begyndt at interressere sig for madlavning ...

Læs mere
Fastfood med god samvittighed
Fastfood med god samvittighed

Drop dårlig, dyr og fedene fastfood ...

Læs mere
Fairtrade kogebogen
Fairtrade kogebogen

Stadig flere Fairtrade-produkter finder vej til det danske marked. Og det skal da fejres !

Læs mere
Køkkenrevolution for hele familien
Køkkenrevolution for hele familien

Oscar Umahro Cadogans nye "Køkkenrevolution for hele familien" til særpris ...

Læs mere
Nigella Lawson express
Nigella Lawson express

God mad lynhurtigt ! Nigella Ekspres er kogebogen for den madelskende familie, der ikke vil slave rundt i køkkenet i timevis ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^