Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Pastaretter
Pastaretter

Fra fast food til gourmet, der er pasta til enhver lejlighed og smag - og så er pasta yderligere let at tilberede ..

Læs mere
Indisk mad
Indisk mad

120 nemme og enkle opskrifter på fyrrige karryretter, pikante chutneys, forfriskende raita’er, sprøde samosaer, saftige korma- eller tikkamasala’er og bløde fladbrød ...

Læs mere
Heibergs store dessertcirkus
Heibergs store dessertcirkus

Morten Heiberg er ubestrideligt desserternes konge. Gennem en årrække har han forsødet vores liv med fantastiske opskrifter på søde sager ...

Læs mere
200 nemme opskrifter
200 nemme opskrifter

Retterne i denne kogebog er færdige på under en halv time fra start til slut, og de, der tager længere tid, skal stå og passe sig selv ...

Læs mere
Fair food
Fair food

FAIR FOOD er en kogebog, udarbejdet i et samarbejde mellem Gyldendal og Max Havelaar, og baseret på Fairtrade-mærkede råvarer ...

Læs mere
Chop Chop
Chop Chop

- hak dig dig gennem det thailandske køkken.I denne bog øser Carsten Kyster ud af de mange opskrifter, han har samlet sammen gennem sin mangeårige kærlighed til landet og maden ...

Læs mere
Godt og sundt i hverdagen
Godt og sundt i hverdagen

Det er i dagligdagen, du skal tænke på dit helbred. Gennem sunde vaner i hverdagen kan du bevare dit gode helbred, din ungdommelighed og livskraft, og samtidig få mere energi og overskud.

Læs mere
Blomstrende mad
Blomstrende mad

Man har lov til at føle sig både klog, smuk og fyldt med overskud; og det føler man virkelig, man er, når man ikke bare nøjes med at kigge på, men også spiser blomster ...

Læs mere
Spis sundt
Spis sundt

Lær at tilberede sund mad til alle dagens måltider med færre kalorier og med flere gode næringsstoffer, der giver masser af energi ...

Læs mere
Kongelige fristelser
Kongelige fristelser

Kristian Bjørsum giver det danske frokostbord et tiltrængt eftersyn i bogen: Kongelige fristelser - moderne dansk smørrebrød ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^