Kategori: Sundhed

Har du adgang til dit medicinkort? 

Ved at få adgang til dit medicinkort kan du få overblik over din medicin og se, om der ligger 'åbne' recepter fra din læge. Du kan også vælge at give andre, som har dig i behandling, adgang til oplysningerne, hvilket øger sikkerheden mod fejlmedicinering.

Bedre overblik over din aktuelle medicin
På dit medicinkort kan du få overblik over den medicin, som du aktuelt er i behandling med. Du kan også se, hvorfor du skal tage medicinen, hvor ofte den skal tages, samt hvem der har ordineret medicinen. Det er rart at vide, hvis du f.eks. tager flere forskellige præparater og måske har fået medicinen ordineret af forskellige læger.

Bedre overblik over dine recepter
På dit medicinkort kan du se, om der er 'åbne' recepter på den medicin, din læge har udskrevet til dig. Hvis en recept er åben, kan du hente medicinen på apoteket. Dette kan især være en fordel, hvis du har recepter, som du kan hente medicin på ad flere omgange.

Bedre samarbejde med dine sundhedspersoner
Det er de læger, som behandler dig, der holder dit medicinkort opdateret og kan se, hvilken medicin du får. Det gør samarbejdet lettere og mere smidigt. Andre sundhedspersoner, fx hjemmesygeplejersker der har dig i behandling, kan også se din medicin. Men det er dig, der bestemmer: Hvis du ikke ønsker at dele dine medicinoplysninger, kan du få din læge til at skjule/'privatmarkere' en eller flere af dine lægemidler. 

Bedre sikkerhed mod fejlmedicinering
Når lægen kan se, hvilke andre typer medicin du får, er der større sikkerhed for, at du ikke får overflødig eller forkert medicin. Der er samtidig mindre risiko for, at du får medicin, der ikke bør tages sammen, fordi kombinationen af stofferne er uhensigtsmæssig. 

Se dit medicinkort
Dit medicinkort er ikke et fysisk kort, men findes elektronisk på sundhed.dk. Sådan gør du:
1. Klik ind på www.sundhed.dk og log på med din NemID
2. Under fanen 'Min sundhedsjournal' klikker du på 'Medicinkortet'.

Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Sundhed
Gå julen i møde med godt humør - og uden maveproblemer 

På intet tidspunkt af året er der brug for overskud, som der er i julen. Derfor handler det, mere end noget andet, om at sørge for at være klar og i topform, så man kan klare skærmydslerne med et smil.  

Men det gode humør kan hurtigt blive ødelagt, hvis den fede julemad har ført til forstoppelse.…

Læs mere
Sundhed
Har du øget risiko for at paradentose? 

Selvom man altid har passet godt på sine tænder, så kan der med alderen opstå tandproblemer, der kræver en ekstra indsats. Det gælder især for mennesker med diabetes, osteoporose, ligesom mennesker med forældre, der har paradentose, selv har øget risiko for at udvikle paradentose. 

Læs mere
Sundhed
Epigenetik: Du har selv indflydelse på din levealder 

Når vi tænker på alderdommen, så er det rart at vide, at vi med stor sandsynlighed har udsigt til en lang seniortilværelse. Gennem de sidste 100 år er den gennemsnitlige levetid i Danmark steget fra 50 år i begyndelsen af 1900-tallet til 82 år i dag, og den tendens synes at fortsætte. For de fleste…

Læs mere
Sundhed
Cyberkondri: Min læge tager fejl! Jeg ved, at jeg fejler noget alvorligt! 

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt oplevet, hvordan fx et galoperende hjerte, pludselig åndenød, svimmelhed eller smerter i brystet, kan udløse en flygtig bekymring. Hos de fleste forsvinder panikken, når ubehaget aftager, eller til en læge konstaterer, at der ikke er fare på færde. Men…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^