Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Nyd agurken til sommerens kyllinge- og fiskeretter, kartoffelsalaten og tzatziki. Her bringer vi et par dejlige opskrifter ..


Lone Kjærs sommeropskrift på kylling i gryde med frisk agurkesalat og sød rabarberkompot

2 personer

Ingredienser

Kylling

  • ½ hel kylling
  • fint salt
  • ½ bundte persille
  • ½ citron
  • friskkværnet peber

Agurkesalat

  • ½ agurk
  • 1 tsk fint salt
  • ½ dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 1 1/2 spsk sukker
  • friskkværnet peber

Rabarberkompot

  • 175 g rabarber (250g rensede)
  • 40 g sukker
  • kornene fra 1/2 vaniljestang

Sådan gør du

Kylling

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rens kyllingen og tør den. Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet.
  3. Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte. Bind kyllingen sammen.
  4. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad.
  5. Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time til den er gylden.

Agurkesalat

  1. Skær agurken i tynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern.
  2. Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min.
  3. Skyl agurkerne fri for salt.
  4. Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med agurkeskiverne.
  5. Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt.
  6. Kværn peber over agurkerne.

Rabarberkompot

  1. Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
  2. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min.
  3. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Tip! Server retten med nye kartofler

Kilde: Dansk Gartneri, Sæson

 

 

 

Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat


4 personer

Ingredienser

  • 500 g hvilling i filet
  • ½ bundt basilikum
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Nudelsalat

  • 200 g ægnudler
  • 1 agurk
  • 200 g cherrytomater
  • 3 forårsløg
  • ½ bundt koriander
  • 1-2 spsk sesamolie
  • 1-2 spsk sojasauce
  • 1 spsk. sort sesam
  • 2 små chilier
  • 2 lime

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
  2. Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½ cm. Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
  3. Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
  4. Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og krydr godt med salt og peber.
  5. Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
  6. Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små, faste ruller. Sæt 2 ruller på et grillspyd og grill fisken i en forvarmet ovn på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
  7. Servér med nudelsalat, drys med sesam og halverede lime. Anden egnet fisk: Hornfisk

Kilde: Fiskebranchen

Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaise sauce - Perfekt til sæsonens grønne og hvide asparges  

En hjemmelavet hollandaise sauce er skøn til både fisk og skaldyr, kylling - og ikke mindst til asparges. Hollandaise minder om bearnaisesauce, men indeholder ikke estragon og persille. Saucen er bedst, hvis den tilberedes umiddelbart før serveringen, da den ikke kan opvarmes uden at skille.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Bløde, fudgy brownies med stor chokoladesmag 

Forestil dig duften af nybagte brownies, der fylder hele køkkenet, og den fyldige chokoladesmag og bløde, fudgy konsistens, der bare smelter i munden. Heldigvis er de små chokoladefirkanter også super nemme at bage, hvilket gør dem til en klar favorit både blandt den erfarne såvel som knap så…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin - Nem opskrift! 

Focacciabrødet stammer fra den solrige region Ligurien i Italien og har været en del af den italienske madkultur i århundreder. Oprindeligt blev brødet bagt i landsbyens fællesovn, og det blev hurtigt populært for sin lækre smag. Den klassiske focaccia har siden udviklet sig til at inkludere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Surdej: Få gang i surdejen med Claus Meyers surdejsmetode 

I stedet for at benytte færdiglavet gær som hævemiddel til dine brød, kan du fremstille og bruge din egen surdej. Brød bagt på surdej har en lækker og let syrlig smag, hvilket gør surdejsbrød til fremragende madbrød. Bagning med surdej kræver ganske vist mere tid end traditionel bagning, men…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hapsere med grillede forårsløg 

Skønne små mundfulde af parmaskinke rullet om grillet forårsløg og rygeost. Lækre til brunch såvel som appetizers til grill eller picnic.

Læs mere
Camilla Plums opskrift på de allerbedste fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

Læs mere
Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Shopping
^