Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Ingredienser til lam

  • 800 g lammeryg på ben, lamme-rack
  • 2 spsk sennep
  • 2 rødløg – pil og del i både
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk frisk ingefær – hak fint
  • røget salt
  • knust peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Smør lammet med sennep og krydr med røget salt og knust peber.
  • Vend rødløg med honning, ingefær, salt og peber. Kom det i et ildfast fad og læg kødet ovenpå.
  • Stil fadet i ovnen i 18-20 minutter.

Ingredienser til stegte asparges

  • 1 bundt grønne asparges – knæk rodenden af, smid den ud og skær resten i skrå stykker på 2-3 cm
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 1 citron, saft
  • frisk dild – pluk
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Sæt en pande med lidt olie på komfuret og varm op.
  • Steg aspargesstykkerne på panden.
  • Tilsæt hyldeblomst- og citronsaft, krydr med salt og peber og vend med dild.
  • Server straks.

Ingredienser til glace

  • 1 skalotteløg – pil og hak fint
  • 1 fed hvidløg – pil og hak fint
  • 1 dl god rødvinseddike
  • ½ dl sherryeddike
  • 1-2 dl madeira
  • 2 kviste timian – halver
  • 1 tsk tomatpuré eller -pasta
  • saftsky fra lammet
  • 1-2 spsk smør
  • salt og knust peber

Sådan gør du:

  • Sæt en pande med smør på komfuret og varm op.
  • Kom løg og hvidløg på panden og tilsæt rødvinseddike, sherryeddike og madeira.
  • Tilsæt timian og tomat og lad det koge ind til det halve.
  • Tilsæt gerne op til 1 dl saftsky fra lammet i ovnen.
  • Sigt og kog ind til det halve.
  • Pisk smør i og smag til med salt og peber.
  • Din glace skal være dyb og mørk.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Surdej: Få gang i surdejen med Claus Meyers surdejsmetode 

I stedet for at benytte færdiglavet gær som hævemiddel til dine brød, kan du fremstille og bruge din egen surdej. Brød bagt på surdej har en lækker og let syrlig smag, hvilket gør surdejsbrød til fremragende madbrød. Bagning med surdej kræver ganske vist mere tid end traditionel bagning, men…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hapsere med grillede forårsløg 

Skønne små mundfulde af parmaskinke rullet om grillet forårsløg og rygeost. Lækre til brunch såvel som appetizers til grill eller picnic.

Læs mere
Camilla Plums opskrift på de allerbedste fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på italiensk bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der stammer fra det centrale Italien, særligt regionen Toscana. Denne enkle, men smagfulde ret har sine rødder i bondetraditioner, hvor brød blev genbrugt ved at riste det og gnide det med hvidløg og olie for at give det nyt liv. Det er en perfekt måde at…

Læs mere
Opskrifter til frokostbordet og madpakken
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^