Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt prioriteret. Her svarer 60 procent af de adspurgte, at de foretrækker at tilberede måltidet med friske råvarer med lav forarbejdning.

Og nu hvor det bugner af friske grøntsager, så passer det jo perfekt ind i sæsonens måltider. Blandt dejlige, sunde opskrifter med friske grøntsager er libanesisk Tabouleh, som Fuldkornspartnerskabet her deler opskriften på:

Tabouleh med fuldkornscouscous og solmodne tomater

Ingredienser

  • 3 dl fuldkornscouscous
  • 1 citron (saften af 1 citron eller 2 lime)
  • 2 spsk olie
  • 250 g. solmodne tomater
  • 1 augurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld mynteblade

Sådan gør du

  1. Tilbered couscous som anvist på pakken
  2. Rør citronsaft og olie i couscoussen mens den stadig er lun
  3. Tomaterne udkernes således, at det kun den faste del finhakkes
  4. Den midterste våde del fjernes fra agurken og resten skæres i små tern
  5. Rødløg, mynte og persille hakkes fint og vendes med de øvrige ingredienser i couscoussen

 

Salat med kylling, kartofler og fuldkornsknas

Ingredienser

Salat

  • 500 g kartofler
  • 2 æg
  • 2 bundter forårsløg (ca. 200 g)
  • 10 radisser uden top
  • ½ spidskål
  • 250 g ærter

Kylling

  • 320 g. kyllingebryst
  • ½ spsk rapsolie
  • ½ tsk flagesalt
  • Peber

Dressing

  • 4 dl. Youghurt natural 1,5%
  • 1 ½ spsk dijonsennep
  • 1 ½ spsk flydende honning
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Fuldkornsknas

  • 100 g. hvedekerner
  • 1 ½ spsk rapsolie
  • 1 stort bundt persille ca. 100 g
  • Reven skal af 1 ubehandlet citron
  • ½ tsk flagesalt
  • En håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Vær opmærksom på at gøre følgende først:
    Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken
    Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne
    Kog æggene og afkøl
  2. Kylling
    Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip let pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør.
    Krydr med salt og peber.
  3. Kartoffelsalat
    Skær kartoflerne i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
    Rør ingredienserne til dressingen sammen
    Vend kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
    Pil æggene og skær i kvarte
  4. Fuldkornsknas
    Varm olien på en slip let pande og rist de drænede kogte hvedekerner til de er let gyldne
    Skyl og hak persille og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt
  5. Samling af salaten
    Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^